Ditt hemnätverk är inte lösenordsskyddat

Utan lösenord är ditt Wi-Fi-nätverk tillgängligt för alla. Ett starkt lösenord hindrar andra från att ansluta till ditt nätverk. För rekommendationer om hur du skapar ett starkt lösenord, se Denna artikel.

Routerns gränssnitt varierar beroende på tillverkare, specifik modell och version av den fasta programvaran. För att förstå routerinställningarna, se användarhandboken för din modell. Användarmanualen medföljer vanligtvis routern; alternativt kan du ladda ner den från enhetstillverkarens webbplats.

Följande är ett konfigurationsexempel för TP-Link TL-WR841N-routern.

Så här skapar du ett lösenord:

1. Gå till sidan med routerinställningar.
  2. På auktoriseringssidan anger du ditt inloggningsnamn och lösenord. Om du aldrig ändrat dem kan du hitta dem på undersidan av routern.
  3. På sidan med routerinställningar, gå till Trådlöstrådlös säkerhet sektion.
  4. Välj WPA/WPA2Personlig.
  5. I fältet Trådlöst lösenord skapa och ange ett Wi-Fi-lösenord.
  6. Klicka på Spara.